Συνταγή για Πανσέτες στο Φούρνο Σαν Ψητές στα Κάρβουνα

Μια πεντανόστιμη σάλτσα με υπέροχο άρωμα και βελούδινη υφή, ιδανική για να συνοδεύσετε ψητό κρέας ή ψάρι. Φτιάχνεται εύκολα με απλά υλικά και χαρίζει μοναδική γεύση στο πιάτο σας!

Υλικά:

•3 κ.σ. μουστάρδα

•1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες

•½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

•½ φλιτζάνι λευκό κρασί

•2 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη

•Χυμός από 1 λεμόνι

•Πιπέρι, κατά προτίμηση

Εκτέλεση:

1.Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και μαλακό.

2.Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύοντας καλά για να ενωθεί με το λάδι και το κρεμμύδι.                                                                                                                         .3. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για λίγα λεπτά, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

4. Ρίχνουμε τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

5.Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι η σάλτσα να δέσει και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

Σερβίρουμε ζεστή πάνω από ψητό κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι ή ακόμα και ψάρι. Καλή απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *