Θα «πνιγούν» τα Βραχνέϊκα από την Πατρών-Πύργου – Υπόμνημα Δήμου -Κοινότητας σε Περιφέρεια, Υπουργείο, Εργολάβο

Στις πρόσφατες νεροποντές αποκαλύφθηκε ότι δημιουργούνται χείμαρροι που αναζητούν δίοδο προς τη θάλασσα

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι κάτοικοι των Βραχνεΐκων για πλημμυρικά φαινόμενα και επειδύνωση προβλημάτων από τα έργα κατασκευής της νέας εθνικής οδού Πατρών-Πύργου.

Κατά τις πρόσφατες κακοκαιρίες αποκαλύφθηκε ότι δημιουργούνται χείμαρροι από τα νερά της βροχής που αναζητούν δίοδο προς τη θάλασσα. Μετά την εκκίνηση των έργων για τη νέα εθνική, οι κάτοικοι κρίνουν πως χρειάζονται και αντιπλημμυρικά έργα για τη διοχέτευση των υδάτων και των φερτών υλικών προς τη θάλασσα.

Μπορεί το έργο κατασκευής της νέας Πατρών-Πύργου να προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς και μόλις πριν λίγες ημέρες να πάρθηκαν αποφάσεις για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Ροΐτικα και Βραχνέικα, ώστε να συνεχίσει χωρίς προβλήματα η πρόοδος των έργων, αλλά οι κάτοικοι των δύο κοινοτήτων ανησυχούν για το φετινό χειμώνα και τις νεροποντές.

Θα «πνιγούν» τα Βραχνέϊκα από την Πατρών-Πύργου - Υπόμνημα Δήμου -Κοινότητας σε Περιφέρεια, Υπουργείο, Εργολάβο

Ο Γ.Παπαχρονόπουλος επιφυλακή για ν’ απομακρύνει φερτά υλικά

Ο πρόεδρος των Βραχνείκων, Γιάννης Παπαχρονόπουλος, μιλώντας στην «Πελοπόννησο» εξηγήσε τα όσα έχει παρατηρήσει να συμβαίνουν στην περιοχή. «Κατά την κακοκαιρία των προηγούμενων εβδομάδων, αρκετοί δρόμοι που οδηγούν προς τη θάλασσα πλημμύρισαν με νερό και γέμισαν με λάσπες. Είδαμε τα φερτά υλικά να γεμίζουν τους δρόμους και αρκετοί υπέθεσαν πως παρασύρθηκαν από τον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο. Αυτό που ζητούμε είναι να δημιουργηθούν αντιπλημμυρικά έργα για να μην κινδυνεύει η περιοχή. Να βρεθεί δηλαδή η κατάλληλη οδός για τα νερά της βροχής και τα φερτά υλικά προς τη θάλασσα» τόνισε ο κ. Παπαχρονόπουλος, που σημείωσε πως είχε ραντεβού με τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη για να βρεθούν οι τρόποι διεκδίκησης του έργου από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», οι υπηρεσίες του Δήμου συντάσσουν αυτές τις ημέρες ένα υπόμνημα για να σταλεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το υπουργείο Υποδομών και τον ανάδοχο του έργου, ώστε να μεριμνήσουν για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων προστασίας της περιοχής. Ουσιαστικά θα περιγράψουν αναλυτικά τα προβλήματα. Οπως έχει ζητηθεί στο παρελθόν, θα αιτηθούν εκ νέου να διασφαλιστεί πως θα γίνεται η απορροή υδάτων προς τη θάλασσα για να μη γεμίζουν οι δρόμοι με φερτά υλικά και λάσπες από το εργοτάξιο.

Η αντιδήμαρχος Πατρέων Αναστασία Τογιοπούλου, που έχει στον τομέα ευθύνης της την περιοχή των Βραχνεΐκων, σημείωσε: «Η αρχική μελέτη είχε γίνει εξ αποστάσεως και είχαν εκλάβει οι μελετητές ως αποδέκτες όμβριων υδάτων, υφιστάμενους δρόμους. Μετά τα πρόσφατα φαινόμενα ετοιμάζουμε αναλυτικό υπόμνημα για να γίνουν διευθετήσεις, ώστε να μη φεύγει λάσπη από το εργοτάξιο προς τους οικισμούς. Επιλέον θα πρέπει να κατευθυνθούν τα νερά προς τους αποδέκτες όμβριων για τη θάλασσα».

 

 

πηγη:pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *