Καταγγελία: Αλλοιώθηκαν τα αποτελέσματα των αθλητικών δοκιμασιών στις εξετάσεις των ΕΠΟΠ

«Με κορόιδεψαν δύο φορές» κατά τη διάρκεια των αθλητικών δοκιμασιών, υποστηρίζει πατέρας υποψηφίου ΕΠΟΠ…

Την αλλοίωση των αποτελεσμάτων εις βάρος του γιου του, κατά τη διάρκεια των αθλητικών δοκιμασιών που πραγματοποιήθηκαν στο Καυτανζόγλειο στάδιο τη Δευτέρα (6/11), για την πρόσληψη 1.700 ΕΠΟΠ, καταγγέλλει ο Παρουσιάδης Σπυρίδων.

Όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ο κ. Παρουσιάδης, ο γιος του πέρασε κανονικά τα ψυχολογικά και τα ιατρικά τεστ και έμεναν τελευταία τα αθλητικά. Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας (των 1.600 μέτρων) στο πρώτο άθλημα που συμμετείχε του χρέωσαν διαφορετικό χρόνο από αυτόν που είχε επιτύχει. Ο ίδιος απευθύνθηκε στον συνταγματάρχη ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαδικασία, προκειμένου να υποβάλει την ένστασή του, ωστόσο ο τελευταίος τον παρέπεμψε στο ΓΕΣ για την υποβολή της αντίστοιχης καταγγελίας.

Ωστόσο, όπως ο καταγγέλλων υποστηρίζει «στο ΓΕΣ προσφεύγεις μόνο κατά τη διαδικασία της μοριοδότησης, όχι για τους χρόνους τους οποίους καταθέτει η επιτροπή αξιολόγησης που βρίσκεται στο στάδιο κατά τη διάρκεια των αγωνισμάτων».

Όπως λέει: «Ονομάζομαι Παρουσιάδης Σπυρίδων πρόσφατα λάβαμε μέρος στην προκήρυξη για την πρόσληψη 1.700 ΕΠΟΠ. Περάσαμε κανονικά τα ψυχολογικά και ιατρικά τεστ και ακολούθησαν τελευταία τα αθλητικά. Οι υποψήφιοι χωρίστηκαν σε πέντε γκρουπ των δέκα ατόμων. Ο γιος μου έτρεχε στο 5ο γκρουπ. Κατά τη διάρκεια του μιλίου (1.600 μέτρα) -στο πρώτο άθλημα που συμμετείχε- του χρέωσαν διαφορετικό χρόνο από αυτόν που είχε επιτύχει. Τον έβγαλαν εκτός της διαδικασίας και πήραν μια κοπέλα που τερμάτισε πίσω από αυτόν. Αμέσως αντέδρασα και προσπάθησα να ζητήσω έναν υπεύθυνο, τον συνταγματάρχη. Του εξήγησα ότι έχει γίνει λάθος και θα πρέπει να το επανεξετάσουν. Με αγνόησε και με παρέπεμψε στο ΓΕΣ για καταγγελία. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να προσβάλει τη διαδικασία και το χρόνο που δίνει η επιτροπή. Μόνο για τη μοριοδότηση μπορείς να κάνεις κάποια καταγγελία. Άρα με κορόιδεψαν για δεύτερη φορά εκεί. Εκτός της δικιάς μου περίπτωσης έτυχε να ακούσω και άλλους που παραπονέθηκαν για σφάλματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας».

Οι καταγγέλλοντες έχουν ζητήσει να τους δοθεί μια εξήγηση για το πώς έχει προκύψει το αποτέλεσμα. Ο αξιωματικός δεν τους δίνει καμία απάντηση.

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην προκήρυξη για την Πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών στο Στρατό Ξηράς, οι υποψήφιοι υποβάλλονται -μεταξύ άλλων- σε αθλητικές δοκιμασίες από τις αρμόδιες Επιτροπές αθλητικών δοκιμασιών για να δοκιμαστεί η φυσική αντοχή τους. Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα μιας προσπάθειας στα αγωνίσματα, πλην των αλμάτων και των ρίψεων που έχουν δικαίωμα τριών προσπαθειών. Για να κριθούν κατάλληλοι στις αθλητικές δοκιμασίες πρέπει να πετύχουν τα ελάχιστα όρια επίδοσης των αγωνισμάτων. Σε αντίθετη περίπτωση οι υποψήφιοι δεν θα συνεχίσουν να εξετάζονται.

Μετά την αθλητική εξέταση τα αποτελέσματα υποβάλλονται στο Συμβούλιο Επιλογής.

Τα ελάχιστα όρια επίδοσης για τους υποψηφίους που έχουν δηλώσει ειδικότητες των Όπλων – Σωμάτων είναι τα εξής:

ΕΠΟΠ

Ενώ για τους υποψηφίους που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για την ειδικότητα των Ειδικών Δυνάμεων ή την ειδικότητα «Ρίπτης – Επισκευαστής αλεξιπτώτων – Τεχνίτης σωστικών μέσων ΕΜ» ή την ειδικότητα «Σκαπανέας – Διασώστης ΜΧ» είναι:

ΕΠΟΠ

 

 

πηγη:zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *