ΟΑΣΘ: 1.200 τα πρόστιμα κάθε μήνα στους επιβάτες – Έκκληση από τον Οργανισμό για επικύρωση εισιτηρίων

Ο ΟΑΣΘ τονίζει ότι σκοπός του δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η ασφαλής μετακίνηση των επιβατών

Έκκληση στο επιβατικό κοινό και κυρίως στους φοιτητές, να επικυρώνουν το εισιτήριο κατά τη μετακίνησή τους με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ απευθύνει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Διασφάλισης Εσόδων ΟΑΣΘ, κάθε μήνα επιβάλλονται περί τα 1.200 πρόστιμα, η πλειοψηφία των οποίων αφορούν σε φοιτητές.

Ο ΟΑΣΘ τονίζει ότι σκοπός του δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η ασφαλής μετακίνηση των επιβατών ενώ αναφέρει ότι ο οργανισμός για να καλύπτει τις υποχρεώσεις του, πρέπει να έχει έσοδα και για αυτό απαιτείται η χρήση εισιτηρίου.

Σημειώνεται ότι ο ΟΑΣΘ υποχρεούται, βάσει της νομοθεσίας, να επιβάλει πρόστιμα στους επιβάτες που μετακινούνται χωρίς την καταβολή κομίστρου. Το πρόστιμο αντιστοιχεί στο 60 πλάσιο των κανονικών ή μειωμένων βασικών εισιτηρίων. Εφόσον ένα πρόστιμο δεν εισπραχθεί μέσα σε δύο μήνες από την επιβολή του, βάσει νόμου διαβιβάζεται στις κατά τόπους Εφορίες, όπου πενταπλασιάζεται και αναζητείται ως δημόσιο έσοδο.

 

 

πηγη:zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *