Πόθεν Έσχες: Δημοσιεύονται σήμερα οι δηλώσεις των πολιτικών

Σήμερα (06/11) αναμένεται να δημοσιευτούν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών για το 2022

Εντός της ημέρας αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών για το έτος 2022, οι οποίες αφορούν το οικονομικό έτος 2021. Τα πόθεν έσχες θα δημοσιευτούν ανέλεγκτα, δηλαδή όπως έχουν κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές και θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της Βουλής.

Ακόμη, η επιτροπή ελέγχου ανακοίνωσε ότι συνολικά έχουν υποβληθεί 1.034 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπεύθυνων οικονομικών των πολιτικών κομμάτων, δημάρχων αλλά και περιφερειαρχών. Σημειώνεται δε ότι στις δηλώσεις που θα δημοσιευτούν δεν περιλαμβάνονται οι δηλώσεις των νεοεισερχόμενων βουλευτών της Βουλής όπως αυτή έχει προκύψει από τις εκλογές του Ιουνίου 2023.

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση της Βουλής
Ως είθισται κάθε χρόνο, η δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, ανακοινώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη από την Βουλή.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

« Από την Επιτροπή Ελέγχου του άρθρου 25 του Ν.5026/2023 ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 10.00 π.μ. θα δοθούν στους Κοινοβουλευτικούς Συντάκτες, ανέλεγκτες όπως κατατέθηκαν, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» των Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Υπεύθυνων Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων, Δημάρχων και Περιφερειαρχών για το έτος 2022 (χρήση 2021).

Οι εν λόγω δηλώσεις θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων, την ίδια ημέρα και ώρα 10.30 π.μ.

Το πλήθος των σχετικών δηλώσεων είναι συνολικά 1.034.»

 

 

πηγη:in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *