Κασσελάκης: Θέλουμε ως ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουμε το ΑΣΕΠ

Υπάρχουν πολύ σημαντικοί προβληματισμοί με το νομοσχέδιο που έρχεται προς συζήτηση για το ΑΣΕΠ, υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης

Θέλουμε ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ως αξιωματική αντιπολίτευση, να στηρίξουμε το ΑΣΕΠ, τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με το προεδρείο του ΑΣΕΠ και την ομοσπονδία εργαζομένων το μεσημέρι της Τρίτης 31 Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης υπάρχουν πολύ σημαντικοί προβληματισμοί με το νομοσχέδιο που έρχεται προς συζήτηση. «ξεκάθαρο ότι υπάρχουν προβληματισμοί, πολύ σημαντικοί προβληματισμοί με το νομοσχέδιο που έρχεται προς συζήτηση. Θα αναλύσουμε μερικούς από αυτούς τους προβληματισμούς αργότερα στην ομιλία μου στη Βουλή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να γίνουν αλλαγές στη λειτουργία του ΑΣΕΠ ώστε να είναι πιο αποδοτικό»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να στελεχωθεί το δημόσιο επαρκώς χωρίς το ίδιο το ΑΣΕΠ να στελεχωθεί. Είναι η κορυφή του παγόβουνου».

Καταληκτικά ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι «πρέπει να γίνουν αλλαγές στη λειτουργία του ΑΣΕΠ ώστε να είναι πιο αποδοτικό. Να παραμείνει ανεξάρτητο και να είναι στο κέντρο ενός δημοσίου το οποίο θα δουλέψει για όλους τους πολίτες», καθώς, όπως είπε, «αυτή είναι η προτεραιότητά μας».

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Κασσελάκη με το προεδρείο του ΑΣΕΠ

Στέφανος Κασσελάκης: Η υπόθεση των υποκλοπών πρέπει να διαλευκανθεί άμεσα
Η υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα με τη εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασελλάκης.

Κατά την συνάντηση αυτή όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, εξέφρασε «διάφορες ανησυχίες εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και «συμφωνήθηκε η διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό». Ο κ. Κασελλάκης συνοδευόταν από το διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Μανώλη Καπνισάκη και τον επικεφαλής της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλο.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο ο κ. Κασελλάκης δήλωσε:
«Συναντηθήκαμε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την ευχαριστούμε για το χρόνο της, συζητήσαμε με κύριο θέμα τις υποκλοπές και εκφράσαμε διάφορες ανησυχίες εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμφωνήσαμε ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό είναι προτεραιότητα και για τη Δικαιοσύνη αλλά και για την κοινωνία. Οι ανησυχίες μας εδράζονται όχι μόνο στην ουσία της υπόθεσης, αλλά και στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό.

Να είναι ξεκάθαρο προς όλες και όλους ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει μία ισχυρή, ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και σε αυτή την πορεία θα είμαστε πάντα στο πλευρό όλων των έντιμων δικαστών, ώστε να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να έχει ως τελευταίο του αποκούμπι τη Δικαιοσύνη στη χώρα μας».

Παράλληλα, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο νομικός σύμβουλος του κόμματος Μανώλης Βελεργάκης κατέθεσε υπόμνημα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζήση που χειρίζεται την υπόθεση των υποκλοπών.

Όλη η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Συναντηθήκαμε με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που την ευχαριστούμε για τον χρόνο της. Συζητήσαμε ως κύριο θέμα τις υποκλοπές και εκφράσαμε εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τις ανησυχίες μας.

Συμφωνήσαμε ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό είναι προτεραιότητα και για τη Δικαιοσύνη, αλλά και για τη κοινωνία. Οι ανησυχίες μας εδράζονται όχι μόνο στην ουσία της υπόθεσης, αλλά και στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό.

Να είναι ξεκάθαρο προς όλες και όλους ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση θέλει μια ισχυρή, ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και σ’ αυτή την πορεία θα είμαστε πάντα στο πλευρό όλων των έντιμων Δικαστών, ώστε να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να έχει ως τελευταίο του αποκούμπι τη Δικαιοσύνη στη χώρα του.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *