Γιώργος Τσίπρας: Ειλημμένη απόφαση να υποστεί ζημιά ο ΣΥΡΙΖΑ – Θέλουν να φτιάξουν άλλο κόμμα

«Είναι προφανές ότι υπάρχει σχέδιο καταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ από τα στελέχη εκείνα που βγαίνουν και κάνουν απαράδεκτες δηλώσεις», είπε ο κ. Τσίπρας

Για σχέδιο καταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο ο διευθυντής της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσίπρας, στη σκιά των ραγδαίων εξελίξεων μετά τη διαγραφή των Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

«Αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα δεν έχει συμβεί άλλη φορά. Δεν πρόκειται για διαφωνία, οι διαφωνίες είναι σεβαστές. Υπάρχει μη αποδοχή της εκλογής Κασσελάκη μόλις ένα μήνα μετά την εκλογή, που ψήφισαν 150.000 κόσμος. Όλα όσα λέγονται είναι προσχηματικά, ακόμη κι αν ήθελε ο Κασσελάκης να μεταλλάξει το κόμμα, δεν θα προλαβαίναμε σε ένα μήνα. Άρα περίμεναν τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, για να ξεκινήσει ένας πόλεμος φθοράς που δεν είναι πόλεμος στον Κασσελάκη είναι πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ε, δεν ανήκουν οι Φίλης, Σκουρλέτης σε αυτούς που κάνουν απαράδεκτες δηλώσεις;».

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για διάσπαση απάντησε πως «το λένε καθαρά, έχει ανακοινωθεί και όνομα κόμματος», ενώ πρόσθεσε πως «είναι προφανές ότι υπάρχει σχέδιο καταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ από τα στελέχη εκείνα που βγαίνουν και κάνουν απαράδεκτες δηλώσεις».

«Σε καμία περίπτωση δεν τσουβαλιάζω όσους στήριξαν άλλες υποψηφιότητες στις εσωκομματικές εκλογές» είπε.

Κατά την εκτίμησή του το άλλο κόμμα θα φτιάξουν τα στελέχη που κάνουν τις δηλώσεις αυτές λέγοντας χαρακτηριστικά «ε, δεν ανήκουν οι Φίλης Σκουρλέτης σε αυτούς που κάνουν απαράδεκτες δηλώσεις;».

Ερωτηθείς για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο απάντησε ότι «οι κριτικές είναι ευπρόσδεκτες και ειδικά όταν δεν γίνονται δημόσια».

«Υπάρχει πρωτοφανής κατάσταση πολέμου»
«Είναι πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ ορισμένες δηλώσεις που γίνονται καθημερινά στα κανάλια. Υπάρχει ένα αίσθημα ιδιοκτησίας του κόμματος, υπήρχε και στο παρελθόν, αλλά πλέον εκφράζεται με έναν τρόπο που δεν αφήνει παρά πολλά περιθώρια συντροφικής συζήτησης» ανέφερε.

Και συνέχισε: «Εδώ υπάρχει μια πρωτοφανής κατάσταση πολέμου στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να φτιάξουν άλλο κόμμα, κι επειδή θέλουν να φτιάξουν άλλο κόμμα, πρέπει να πάθει τη μέγιστη δυνατή ζημιά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κασσελάκης. Αυτό συμβαίνει σήμερα».

«Είναι μια καταθλιπτική κατάσταση, προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου, πρέπει να την ξεπεράσουμε και θα την ξεπεράσουμε» σχολίασε.

Σε ερώτηση αν είναι καλύτερο να φύγουν αυτά τα στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είπε: «Υπήρχε όλος ο δημοκρατικός χώρος, όποιος είχε άλλη γνώμη να μπουν αυτές οι απόψεις είτε στην ΚΕ είτε στο συνέδριο. Υπάρχει ειλημμένη απόφαση να γίνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι τόσο απλό, επειδή θέλουν να φτιάξουν άλλο κόμμα. Θέλουν να φύγουν και να κάνουν τη μέγιστη δυνατή ζημιά».

«Ο,τι και να είναι ο Κασσελάκης, δεν προλαβαίνει να βρει ο άλλος τέτοια δείγματα που να λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει» επανέλαβε.

«Όποιος θέλει να φτιάξει άλλο κόμμα να φύγει»
Σε ερώτηση τι θα γίνει αν δεν περάσει η εισήγηση Κασσελάκη για διαγραφή απάντησε: «Δεν σημαίνει και πολλά πράγματα. Βασικό είναι η ΚΕ να επικυρώσει τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο, να βγούμε στην κοινωνία».

Σε ερώτηση αν πρέπει να τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Να πρέπει όχι, κράτησε μια ουδέτερη στάση, είναι δικό του θέμα, έχει άποψη, αν θα τοποθετηθεί είναι δικό θέμα».

Και κατέληξε: «Όποιος θέλει να φτιάξει κόμμα, πρέπει να φύγει, τι να κάνει; Να έρθει στο συνέδριο να μας πει και το όνομα του κόμματος; Ο τρόπος που φτιάχνουν κόμμα είναι απαράδεκτος, καταστρέφουν τον ΣΥΡΙΖΑ».

 

 

πηγή:in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *