Η συνέχεια επί των δικαστηρίων: Αναμονή για τις εξετάσεις Χουάνκαρ και το φύλλο αγώνα

Τις εξετάσεις του Χουάνκαρ και όσα έχουν γραφτεί στο φύλλο αγώνα αναμένουν όλοι μετά τη διακοπή στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Στα δικαστήρια η τύχη του ντέρμπι, που μπορεί να κριθεί μέχρι και στο CAS.

Μια πολύ άσχημη μέρα ξημέρωσε για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, το πιο εμπορικό προϊόν της Stoiximan Super League δηλαδή, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ μετά τη ρίψη κροτίδας και τη διακομιδή του Χουάνκαρ στο νοσοκομείο.

Μετά από πολύωρη αναμονή, λίγο πριν τα μεσάνυχτα αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα, η τύχη του οποίου θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες και δεν αποκλείεται να φτάσει στα διεθνή δικαστήρια. Ο Ισπανός μπακ του Παναθηναϊκού, που ήταν εμφανώς ζαλισμένος και επηρεασμένος μετά την έκρηξη που έγινε δίπλα του την ώρα που έκανε ζέσταμα, μεταφέρθηκε αργά το βράδυ με ασθενοφόρο στο «Υγεία», όπου και διανυκτέρευσε.

Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική, σε πρώτο στάδιο τουλάχιστον, για την τύχη του αγώνα. Κι αυτό γιατί αρχικά αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον Χουάνκαρ. Ο γιατρός του αγώνα φέρεται να δήλωσε πως δεν ήταν σε θέση, δίχως τα κατάλληλα ιατρικά μέσα, να γνωματεύσει με σαφήνεια αν ο ποδοσφαιριστής ήταν σε θέση να αγωνιστεί ή όχι. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος σε ανάρτησή του στα social media (χωρίς να αποσαφηνίζει αν έκρινε πως ο παίκτης ήταν ικανός να παίξει ή όχι), δεν άλλαξε γνωμάτευση παρά μόνο περιέγραψε την προοδευτική βελτίωση της κλινικής εικόνας του Χουάνκαρ ενώπιον και των ορθοπαιδικών γιατρών των δύο ομάδων. Γι’ αυτό και αναμένονται οι εξετάσεις του Χουάνκαρ, καθώς στα αποτελέσματα θα πρέπει να περιγράφεται λεπτομερώς η κλινική εικόνα του ποδοσφαιριστή.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Αναμονή για Χουάνκαρ-φύλλο αγώνα

Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερη σημασία έχει και τι έχει αναφερθεί στο φύλλο αγώνα, το οποίο δεν συντάχθηκε στο γήπεδο, όπως προβλέπεται αλλά η τελευταία πληροφόρηση που υπήρχε ήταν πως θα συντασσόταν στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει ο Ιταλός διαιτητής. Ο λόγος ήταν ότι προφανώς ο Φάμπιο Μαρέσκα δεν είχε ξεκάθαρη γνωμάτευση για την κατάσταση του Χουάνκαρ, αφού ο γιατρός του αγώνα δήλωσε πως δεν ήταν σε θέση να την παρέχει χωρίς τις απαραίτητες εξετάσεις. Συνεπώς και ο ίδιος ο ρέφερι απέφευγε να πάρει θέση για το λόγο που δεν συνεχίστηκε η αναμέτρηση πριν έχει κάτι χειροπιαστό στα χέρια του.

Σε κάθε περίπτωση, η τύχη του αγώνα θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες. Εκεί θα αποφασιστεί, προφανώς με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον Χουάνκαρ και όσα αναφέρονται στην τελική… έκθεση του διαιτητή, αν ο αγώνας διακόπηκε με υπαιτιότητα του Ολυμπιακού μετά τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή ή όχι. Και δεν είναι καθόλου απίθανο η υπόθεση να αργήσει να τελεσιδικήσει φτάνοντας ακόμη και στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Αναφορικά με τις ποινές, σε περίπτωση οριστικής διακοπής του αγώνα με υπαιτιότητα ομάδας εφόσον υπάρξει τραυματισμός από ρίψη αντικειμένου, προβλέπεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3 και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο έως τέσσερις αγωνιστικές. Επιπροσθέτως, το άρθρο 21 του ΚΑΠ αναφέρει πως η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση ενός βαθμού από τον πίνακα της βαθμολογίας, ενώ της επιβάλλεται χρηματική ποινή από 30.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ.

Εφόσον αποφασιστεί στις δικαστικές αίθουσες ότι ο Παναθηναϊκός αποχώρησε από αγώνα που κρίθηκε πως έπρεπε να συνεχιστεί, τότε ο ΚΑΠ προβλέπει πως «… αν μία ομάδα αποχωρήσει από έναν αγώνα μετά την έναρξή του, τιμωρείται με αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την τρέχουσα και πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ».

 

 

πηγη:sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *