Κασσελάκης: Αποκήρυξε όσα έγραφε ο ίδιος στον «Εθνικό Κήρυκα»

Να… διαγράψει τα όσα έγραφε στο παρελθόν ως φοιτητής στις ΗΠΑ επιθυμεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μετά τα «πυρά» που δέχθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τις εσωκομματικές κόντρες στην Κουμουνδούρου, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει να αντιμετωπίσει ακόμα έναν αντίπαλο: τον ίδιο του τον εαυτό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ήρθε αντιμέτωπος με τα όσα ο ίδιος έγραφε πριν δέκα και πλέον χρόνια, ως φοιτητής και νεαρός εργαζόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Απόψεις που όσοι τις διάβαζαν θα μπορούσαν να τον χαρακτηρίσου κεντρώο ή δεξιό, αλλά σίγουρα δεν θα μπορούσαν να τον φανταστούν στο μέλλον στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Για το λόγο αυτό, ο Στέφανος Κασσελάκης του 2023 προσπαθεί να αποκηρύξει τον Κασσελάκη του παρελθόντος ή καλύτερα τον «Αριστοτέλη Οικονόμου» του Εθνικού Κήρυκα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι στα 24 του δεν θα ψήφιζε τον 35χρονο εαυτό του

«Δεν θυμάμαι αυτά τα άρθρα. Δεν θυμάμαι ποιος ήμουν 24 χρονών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας στα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν όσα έγραφε τότε και στα οποία επιχειρηματολογούσε υπέρ της απόλυσης περισσότερων δημοσίων υπαλλήλων και της μείωσης μισθών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μιλώντας στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS FM επικαλέστηκε το νεαρό της ηλικίας του για τις θέσεις που εξέφραζε πριν λίγα χρόνια. «Ο 24χρονος Στέφανος ίσως να μην ψήφιζε για τον 35χρονο Στέφανο» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Κατ’ αρχάς δεν θυμάμαι αυτά τα άρθρα. Δεν θυμάμαι ποιος ήμουν 24 χρονών. Ήμουν ένα παιδί το οποίο δούλευε σε ένα πολύ δύσκολο τομέα, δούλευα πάρα πολύ σκληρά. Ήμουν σε μια σχέση με μια κοπέλα που δεν ήμουν χαρούμενος, προσπαθούσα να σταθώ στα πόδια μου και να βοηθήσω τους γονείς μου» ανέφερε για τα όσα βίωνε το 2012.

«Ήταν ένας τομέας, ο χρηματοοικονομικός, που είχε ακόμη μεγάλη τοξικότητα και αναβρασμό μέσα του. Ήμουν ένα παιδί της ομογένειας τότε που ήταν πολύ νευριασμένο με αυτά που γινόντουσαν στην Ελλάδα», συμπλήρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Παρά το γεγονός ότι γνώριζα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επέλεξα να πάω με τον Αλέξη Τσίπρα» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Είχα ιδέες χωρίς επαρκή πληροφόρηση»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σχολίασε στο περιβάλλον στο οποίο ζούσε τότε, καθώς και την κατάσταση που έβλεπε να επικρατεί στην Ελλάδα.

«Ήμουν στην τράπεζα και όλοι μιλούσαν για το πόσο ξερχαβαλωμένο πράγμα είναι η Ελλάδα. PSI εδώ, εκεί κτλ. Γι’ αυτά τα οποία λέτε, ίσως να είχα επηρεαστεί από την ιδέα ότι οι γονείς μας κληροδότησαν σε εμάς ένα πράγμα που μας έδιωξε από την χώρα. Και όπως η οικογένεια μου έφυγε, εγώ έφυγα από την Ελλάδα στις ρίζες της κρίσης, πάρα πολλοί Έλληνες έφυγαν κατά την διάρκεια της κρίσης», είπε.

«Άρα, δεν θυμάμαι τι έγραφα τότε, ούτε ποιος ήμουν τότε. Πείτε, ότι τότε είχα ας το πούμε ιδέες χωρίς επαρκή πληροφόρηση ως ένας νέος εργαζόμενος τις οποίες τις έγραφα αντί να κάθομαι στο σπίτι μου και στην δουλειά καθόμουν και έγραφα πρωτογενές υλικό για την ομογενειακή εφημερίδα σε ελληνόφωνο μέσο» πρόσθεσε.

«Ο 24χρονος Στέφανος ίσως να μην ψήφιζε για τον 35χρονο Στέφανο»
Ο κ. Κασσελάκης παραδέχθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ομογένειας ότι ο 24χρονος εαυτός του δεν θα ψήφιζε αυτά που προτείνει ο ίδιος τώρα, ωστόσο σημείωσε πως αντίστοιχα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα 24 του δεν θα ψήφιζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη του σήμερα.

«Βιωματικά μεγάλωσα, έγινα επιχειρηματίας, είδα ανισότητες, άλλαξε ο εαυτός μου και επέλεξα, παρά το γεγονός ότι γνώριζα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επέλεξα να πάω με τον Αλέξη Τσίπρα επειδή την διακυβέρνηση που έκανε την περίοδο 2015-2019, την καλή διαχείριση που έκανε στο τέλος της ημέρας. Ο 24χρονος Στέφανος ίσως να μην ψήφιζε για τον 35χρονο Στέφανο. Αλλά ξέρετε κάτι; Είμαι σίγουρος ότι ο 24χρονος Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ψήφιζε για τον 55χρονο Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος εξαρτάται από τον Βελόπουλο, τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη και τον Πλεύρη. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό», είπε.

«Παλεύω για μια προοδευτική Ελλάδα που θα δώσει ισότητα σε όλους. Χρειάζεται να μιλάμε για τα άρθρα μου το 2012 για να μπορέσουμε να αποσπάσουμε την προσοχή μας από τη φτωχοποίηση του Έλληνα πολίτη; Είμαστε σοβαροί πλέον;» συμπλήρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

 

 

πηγη:in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *