Πάτρα: Η Χριστίνα Αλεξοπούλου ζητά τα σχέδια του Δήμου – Πρόταση συνεργασίας για αντιπλημμυρικά

Η αχαιή υφυπουργός έδειξε διάθεση συνεργασίας με τον Δήμο για ζητήματα υποδομών

Οι πλημμύρες της Θεσσαλίας τον Σεπτέμβριο και τα πλημμυρικά φαινόμενα της Πάτρας το βράδυ της Τρίτης έχουν θορυβήσει την τοπική κοινωνία της Πάτρας. Είμαστε προστατευμένοι; Και αν ναι, πόσο; Απόλυτη απάντηση δεν μπορεί να δοθεί και το αποδεικνύει η πραγματικότητα.

Με μια έντονη προς ακραία βροχή, ακόμα και η πόλη της Πάτρας πλημμυρίζει για λίγες ώρες σε αρκετά προβληματικά σημεία. Ο Δήμος Πατρέων μέσω της ΔΕΥΑΠ έχει ξεκινήσει την εκπόνηση ενός masterplan όπου θα καταγραφούν μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο όλα τα έργα και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Πάτρας. Ομως, δημοτικοί παράγοντες διαμηνύουν ότι δεν θα μπορέσουν να εκτελεστούν τα έργα που θα περιγράφονται χωρίς γενναίες ευρωπαϊκές και κρατικές χρηματοδοτήσεις, καθώς υπολογίζονται περί τα 400 εκατ. ευρώ.

Για τέτοιου βεληνεκούς έργα απαιτείται πιο κεντρική προσέγγιση και η Πάτρα έχει την τύχη να διαθέτει στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία χθες μέσω του Peloponnisos FM και την εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, ουσιαστικά κάλεσε τον Δήμο για να συζητηθούν οι προτάσεις.

Πάτρα: Η Χριστίνα Αλεξοπούλου ζητά τα σχέδια του Δήμου – Πρόταση συνεργασίας για αντιπλημμυρικά
Χριστίνα Αλεξοπούλου

«Εννοείται ως βουλευτής, πολίτης και άνθρωπος που ενδιαφέρομαι για τα κοινά, θέλω να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου και θα παλεύω με νύχια και με δόντια. Από ‘κει και πέρα, οι αρμοδιότητές μου δεν έχουν να κάνουν με τέτοια ζητήματα, αλλά με την ψυχή μου προσπαθώ για το καλύτερο» είπε αρχικά η κ. Αλεξοπούλου και συνέχισε:

«Τα αντιπλημμυρικά είναι μεγάλο κομμάτι που μας απασχολεί, όπως απασχολεί και την Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας, η οποία έχει ενδιαφερθεί με δυναμισμό για το θέμα. Υπάρχουν πολλά έργα σε εξέλιξη αυτή την περίοδο. Είδαμε επίσης και στη Θεσσαλία πως σε σημεία που έγιναν πολλά αντιπλημμυρικά, εκείνα άντεξαν και δούλεψαν σε μια πρωτοφανή θεομηνία. Γι’ αυτό τον λόγο, εμείς ως υπουργείο είμαστε σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση. Περιμένουμε από τον Δήμο Πατρέων να εισηγηθεί αν είναι κάτι που μελετά ή προγραμματίζει. Εννοείται πως θα είμαστε σε απόλυτη συνεργασία για τον τόπο μας».

Η υφυπουργός αντίτεινε χείρα συνεργασίας στον Δήμο Πατρέων για να συζητηθούν οι προτάσεις που έχει για αντιπλημμυρικά έργα. Ωστόσο, από τα δεδομένα φαίνεται ότι η ολιστική εφαρμογή του masterplan της ΔΕΥΑΠ θα καθυστερήσει, αν ποτέ γίνει, καθώς ακόμα δεν έχουν βρεθεί οι μελετητές που θα εκπονήσουν το σχέδιο που θα χρειαστεί ενάμιση χρόνο για να τελειώσει. Αν ήταν έτοιμο το σχέδιο για αντιπλημμυρικά έργα από τον Δήμο, τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε με άλλα δεδομένα. Ως τότε, υπομονή…

 

 

πηγη:pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *