Η πρώτη συνέντευξη του Κ. Σβόλη: «Κατάλαβαν ότι δεν ήμουν αυτό που είχαν πει στη ΝΔ»

Ο Κώστας Σβόλης δηλώνει δικαιωμένος για την προσπάθεια που έγινε από αυτόν και την παράταξή του

Μπορεί κάποιος που έχει χάσει στις εκλογές στον Δήμο Πατρέων, αλλά να αισθάνεται χαρούμενος, δικαιωμένος και υπερήφανος για την επίδοση που πέτυχε και – κυρίως – για την προσπάθεια που έκανε; Η απάντηση είναι καταφατική κι αν ρωτήσετε «ποιος είναι αυτός ο κάποιος;», τότε η απάντηση που θα λάβετε είναι «ο Κώστας Σβόλης». Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, πλέον, ήταν αποκαλυπτικός στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Peloponnisos FM 104,1 και στην εκπομπή «Πρώτη ενημέρωση».

– Πώς βρήκατε την ψυχολογία και το πολιτικό θάρρος να βγείτε το ίδιο βράδυ του β΄ γύρου των εκλογών και να πείτε ευθέως ότι θα διεκδικήσετε τον Δήμο και το 2028;

Μπορείς να νιώθεις νικητής ακόμη και μετά από μια ήττα. Γιατί αναμφίβολα ήταν μια διαδικασία ήττας. Ομως μέσα από όλο αυτό που ζήσαμε, εγώ αισθάνομαι κερδισμένος. Τι κάνεις όταν θες να κάνεις μια αποτίμηση ενός εκλογικού αποτελέσματος; Ξεκινάς και λες πού ήσουν πριν και πού είσαι τώρα. Οταν, λοιπόν, το πριν με το τώρα έχει τεράστια διαφορά, όταν πριν από έναν χρόνο δεν μας πίστευε κανένας, όταν πριν από έναν χρόνο έλεγαν «τι λέει αυτός ότι θα κατέβει για δήμαρχος;», όταν πριν από μερικούς μόλις μήνες έλεγαν ότι έχουμε μικρά ποσοστά, ότι «αυτός δεν έχει καμία τύχη» και ότι «πρέπει να βρούμε κάποιον άλλον στη θέση του» και ξαφνικά βρίσκεσαι στη 2η θέση, πώς να μην νιώθεις νικητής; Οταν έχεις κερδίσει πολιτικά την παράταξη που ένωνε την Κεντροαριστερά, με τα όποια προβλήματα είχαν βέβαια, πώς να μη νιώθεις ότι δεν έφτασες ψηλά; Θυμίζω ότι η συγκεκριμένη παράταξη στηριζόταν από δύο κόμματα -ανεξάρτητα από το ότι τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν όλοι μαζί- ενώ εμείς είχαμε ένα κόμμα που είχε-δεν είχε δώσει στήριξη. Οταν βγαίνεις δεύτερος με πολλές χιλιάδες περισσότερες ψήφους από όσους λάβαμε το 2019, τότε έχεις το δικαίωμα να λες ότι ναι, βγαίνω κερδισμένος από όλη αυτήν τη διαδικασία. Και παράλληλα έχεις και την υποχρέωση για όλους αυτούς τους πολίτες που σε ψήφισαν, να είσαι δίπλα τους. Οταν πρωτοεκλέχθηκα στο δημοτικό συμβούλιο δεν είχα ποτέ σκοπό να πω ότι θα γίνω δήμαρχος. Αυτό που για μένα έχει προτεραιότητα είναι το να είσαι συνεχώς παρών και να προσφέρεις στον πολίτη. Ειλικρινά εύχομαι στον κύριο Πελετίδη, τον οποίο συγχαίρω για τη νίκη του, να επιτύχει για την Πάτρα. Θεωρώ ότι δεν είχε μια επιτυχημένη 9ετία μέχρι τώρα. Θέλω, όμως, να επιτύχει γιατί θα ωφεληθούμε όλοι, γιατί θα είναι καλό για την Πάτρα. Σε ό,τι κάνει υπέρ του πολίτη θα είμαι δίπλα του, σε όποια λάθη κάνει θα είμαι απέναντί του.

– Μετά το θετικό αποτέλεσμα που είχατε, από τη ΝΔ δεχθήκατε κάποιο τηλεφώνημα για να σας συγχαρούν;

Ναι, υπήρξε επικοινωνία με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν ξέρω βέβαια αν θα έκανε καλό ή κακό το αν θα είχα κεντρική στήριξη όλο αυτό το διάστημα. Στον μεγαλύτερο βαθμό η στήριξη που είχαμε ήταν από την ίδια την κοινωνία. Αυτό, άλλωστε, θέλαμε εξ αρχής. Οταν, λοιπόν, δεν έχεις την ανοικτή κεντρική στήριξη, το ότι βγαίνεις δεύτερος με 26% και με μεγάλο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας να έχει πάει σε άλλη παράταξη που έχει Νεοδημοκράτες υποψηφίους, τότε θεωρείς τον εαυτό σου επιτυχημένο. Αν θυμάστε, στις προηγούμενες εκλογές, παρότι είχαμε τη στήριξη της ΝΔ, δεν είχαμε πάρει 26% ποσοστό.

– Νιώσατε ότι κατάλαβαν στην κεντρική ΝΔ ότι ο Κώστας Σβόλης δεν ήταν τελικά αυτό που πίστευαν αρχικά ή αυτό που τους είχαν μεταφέρει ενδεχομένως κάποιοι;

Δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο από την πλευρά των ανθρώπων της κεντρικής Νέας Δημοκρατίας, όμως μάλλον κάπως έτσι πρέπει να είναι.

 

 

πηγη:pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *