Κάθειρξη 12 ετών στον 47χρονο προπονητή ταε κβο ντο που ασέλγησε σε ανήλικη

Η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη, πράγμα που σημαίνει ότι ο προπονητής ταε κβο ντο επιστρέφει στη φυλακή

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και τεσσάρων μηνών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον 47χρονο προπονητή Tαε κβο ντο που κάθισε στο εδώλιο μετά από καταγγελίες πρώην ανήλικων αθλητών του.

Η απόφαση επί της ποινής ελήφθη ομόφωνα, μετά από μία μαραθώνια διάσκεψη. Η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη, πράγμα που σημαίνει ότι ο προπονητής επιστρέφει στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως ο 47χρονος που είχε παραπεμφθεί στο εδώλιο για οχτώ κακουργηματικές πράξεις, τελικά κρίθηκε ένοχος μόνο για ένα κακούργημα που αφορούσε σε ανήλικη αθλήτριά του, ενώ για τις υπόλοιπες επτά περιπτώσεις κηρύχθηκε ένοχος σε βαθμό πλημμελήματος.

Η απόφαση επί της ενοχής ήταν κατά πλειοψηφία 6-1. Μειοψήφησε μία ένορκος που είχε την άποψη ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος.

Σημειώνεται πως στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου είχε προτείνει την ενοχή του 47χρονου προπονητή Tαε κβο ντο για τέσσερα από τα 8 αποδιδόμενα κακουργήματα και για τέσσερα πλημμελήματα.

Η εισαγγελέας αξιολόγησε την κάθε περίπτωση χωριστά, λέγοντας ότι η επιλογή των θυμάτων ήταν στοχευμένη. “Επέλεγε θύματα που ήξερε ότι δεν θα τον αμφισβητούσαν σε καμία περίπτωση”.

Όπως ανέφερε, δεν έγινε πρόταση για μασάζ σε όλους.

Ακόμα τόνισε ότι δεν ήταν εύκολο για τους ανήλικους αθλητές να βγουν και να μιλήσουν καθώς αυτό που υπέστησαν, το έπαθαν από τον προπονητή τους, τον άνθρωπο που εμπιστεύονταν και τον είχαν ψηλά στην συνείδηση τους.

 

 

πηγη:skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *