Ακυρώθηκε το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ

Για λόγους ασφαλείας η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο πρωθυπουργός, επρόκειτο να μεταβεί στο Ισραήλ στο πλαίσιο των διπλωματικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η χώρα μας για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Η κατάσταση στην περιοχή ωστόσο παραμένει εκρηκτική, ιδιαίτερα μετά την βομβιστική επίθεση στο νοσοκομείου στη Γάζα, με απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς και κρίθηκε ότι η μετάβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη τη δεδομένη στιγμή δεν θα ήταν ασφαλής.

Στην παρέμβαση του χθες, στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να έχει κοινή φωνή στην κρίση της Μέσης Ανατολής, ότι πρέπει να προστατευθούν οι άμαχοι και η απάντηση να είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο.

Επιπλέον, στάθηκε στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διάσταση της ασφάλειας και υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού των υπηρεσιών ασφαλείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε την ανησυχία της Ελλάδας για τις συνέπειες που θα είχε η επέκταση της κρίσης σε περιφερειακό επίπεδο. Ενημέρωσε, δε, για την επικείμενη επίσκεψή του στην περιοχή, καθώς και για την επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου.

Τόνισε μάλιστα ότι οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν σήμερα περισσότερο επιτακτική από ποτέ την στρατηγική συνεργασία της Ε.Ε. με την Αίγυπτο.

 

 

πηγη:cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *