Τι θέλουμε από τον δήμαρχο Κ. Πελετίδη – Τα αιτήματα πολιτών προς τη νέα δημοτική αρχή για την επόμενη θητεία

Η «Πελοπόννησος» κατέγραψε, χθες, τις αυθόρμητες απαντήσεις πολιτών στο κέντρο της Πάτρας, οι οποίοι μετέφεραν τα «πιστεύω» τους αλλά και τα «θέλω» τους. Οπως ότι περιμένουν από τον Κ. Πελετίδη να είναι περισσότερο διεκδικητικός και το ίδιο ανθρώπινος, πάντα δίπλα τους.

Ο κυρίαρχος πατραϊκός λαός προσδοκά να συνεχιστεί το έργο της δημοτικής αρχής, με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση. Το λένε και οι ίδιοι οι πολίτες, που ζητούν από τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη να ανεβάσει στροφές και να προωθήσει λύσεις σε σοβαρές εκκρεμοτήτες.

Η «Πελοπόννησος» κατέγραψε, χθες, τις αυθόρμητες απαντήσεις πολιτών στο κέντρο της Πάτρας, οι οποίοι μετέφεραν τα «πιστεύω» τους αλλά και τα «θέλω» τους. Οπως ότι περιμένουν από τον Κ. Πελετίδη να είναι περισσότερο διεκδικητικός και το ίδιο ανθρώπινος, πάντα δίπλα τους.

– Ο Κώστας Καλογεράκης δεν έκρυψε ότι τον προτίμησε στην κάλπη και στάθηκε κυρίως στο θέμα της καθαριότητας, ως το πιο βασικό. «Είναι ένας τομέας στον οποίον επιβάλλεται να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση, όμως από την άλλη πλευρά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και ότι ο Δήμος χρειάζεται και περισσότερο κόσμο γιατί οι ανάγκες είναι αυξημένες», δήλωσε στην «Π».

Τι θέλουμε από τον δήμαρχο Κ. Πελετίδη - Τα αιτήματα πολιτών προς τη νέα δημοτική αρχή για την επόμενη θητεία

Κώστας Καλογεράκης, Σταύρος Μπελεζάκης και Δημήτρης Γκοτζαγιάννης

– Ο Σταύρος Μπελεζάκης έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη ύπαρξης Μαρίνας που θα λειτουργεί σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από σήμερα. «Ας μην κρυβόμαστε, η Μαρίνα δυστυχώς μοιάζει να είναι εγκαταλελειμμένη. Δεν έχουμε πρόβλημα με τον δήμαρχο, που πραγματικά δίνει τον καλύτερο εαυτό του για τον πολίτη, όμως θα θέλαμε να φτιάξει τη Μαρίνα. Θα βοηθήσει πολύ την εικόνα της πόλης μας και φυσικά τους ανθρώπους που θέλουν να αράξουν τη βάρκα και το σκάφος τους» μας είπε.

– Ο Δημήτρης Γκοτζαγιάννης ανέφερε: «Για εμάς, στα Προσφυγικά, ο Κ. Πελετίδης έχει ήδη κάνει πολλά πράγματα. Πιστεύουμε ότι στη νέα θητεία του θα αναβαθμίσει περαιτέρω την περιοχή μας και όχι μόνο. Είναι σημαντικό να γίνονται αναπλάσεις στις συνοικίες κι αυτό περιμένω να δω και μέσα στην 5ετία. Για εμένα ο κ. Πελετίδης αγαπάει πολύ τον συνάνθρωπο».

– Ο Γρηγόρης Καραγιάννης, στάθηκε στη μέριμνα για την τοπική εκπαίδευση. «Είναι πολύ σημαντικό το ότι έχει δώσει έμφαση στα σχολεία της Πάτρας. Περιμένω και τα επόμενα χρόνια να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. Πρέπει να είναι πάντα δίπλα στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στη νεολαία της περιοχής. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι -κι αυτό άλλωστε φάνηκε από το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών- ότι ο δήμαρχος έχει βοηθήσει πολύ απλό κόσμο. Από τα συσσίτια και τη στήριξη στους αστέγους μέχρι την κάλυψη αναγκών φτωχών ανθρώπων. Αυτό θέλω να συνεχιστεί και στη νέα του θητεία» ανέφερε.

Τι θέλουμε από τον δήμαρχο Κ. Πελετίδη - Τα αιτήματα πολιτών προς τη νέα δημοτική αρχή για την επόμενη θητεία

Γρηγόρης Καραγιάννης και Γιώργος Πήττας

– Ο Γιώργος Πήττας ζήτησε από τον Κ. Πελετίδη να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, στηρίζοντας ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. «Κάθε θητεία στη δημοτική αρχή έχει και διαφορετικούς στόχους. Αυτό που αναμένω την επόμενη 5ετία είναι να εξακολουθήσουν οι υπεύθυνοι να δίνουν έμφαση στον συνάνθρωπο. Εχουμε, πλέον, παραπάνω απαιτήσεις και ζητάμε να βοηθάει τα παιδιά στα σχολεία, τους άστεγους, τους συμπολίτες μας κ.λπ.».

Η «Π» συνομίλησε και με δυο κυρίες, οι οποίες μας κατέθεσαν τις δικές τους προτεραιότητες για την Πάτρα της περιόδου 2023-2028.

– Η κ. Αννα, η οποία εργάζεται σε καφέ της Ακτής Δυμαίων, μας είπε: «Το Νότιο Πάρκο είναι ένας εξαιρετικός χώρος για να πηγαίνει ο κόσμος βόλταΘέλουμε κι άλλους τέτοιους χώρους στην Πάτρα. Μικρά παρκάκια και γηπεδάκια στις γειτονιές. Εκεί υστερούμε πολύ. Είμαστε αρκετά πίσω από άλλες πόλεις, όπως π.χ. η Καλαμάτα. Δεν είναι μόνο το Παμπελοποννησιακό, ούτε μπορεί κανείς να πηγαίνει καθημερινά εκεί για να αθλείται. Από τον κ. δήμαρχο θα θέλαμε επίσης να βρίσκεται πιο κοντά στους καρναβαλιστές, πράγμα το οποίο δεν το κάνει. Εμείς οι νέοι άνθρωποι έχουμε φρέσκιες ιδέες και είναι κρίμα να νιώθουμε ότι ο Δήμος δεν μας υπολογίζει».

– Η κ. Αλεξάνδρα, συνταξιούχος ιδιωτική υπάλληλος, τόνισε τα εξής: «Θέλουμε από τον δήμαρχο δρόμους χωρίς λακκούβες, πεζοδρόμια που δεν θα φοβάσαι να πέσεις, να λύσει επιτέλους το μέγα πρόβλημα με τα σκουπίδια, το οποίο μας κάνει ρεζίλι στο πανελλήνιο και, τέλος, να δώσει μια λύση στο κυκλοφοριακό. Κάνει μέγα λάθος να θεωρεί τη Δημοτική Αστυνομία ως όργανο καταστολής. Ισα-ίσα η Δημοτική Αστυνομία θα βοηθήσει πολύ στο να καταπολεμηθεί η μικροπαραβατικότητα στο κέντρο της πόλης και κυρίως το διπλοπαρκάρισμα».

Και το απαύγασμα όλων των παραπάνω: «Ο δήμαρχος έχει μπροστά του μια ολόκληρη 5ετία, προλαβαίνει να τα κάνει όλα όπως πρέπει και θα είμαστε δίπλα του σε αυτήν την προσπάθεια» είπαν οι περισσότεροι από τους συμπολίτες.

 

 

πηγη:pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *