Πάτρα – Παράταξη Αϊβαλή: Xωρίς στήριξη… «κλείνει» προς Σβόλη

O Βασίλης Αϊβαλής δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για το ποιον θεωρεί καταλληλότερο για δήμαρχο Πατρέων

Επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ της «Πελοποννήσου» σχετικά με την επόμενη κίνηση της παράταξης Αϊβαλή, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα των εκλογών και της μάχης του β΄ γύρου στον Δήμο Πατρέων.

Ο Βασίλης Αϊβαλής, αφού ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου προτίμησε να μην δώσει στήριξη προς κάποιων εκ των Πελετίδη-Σβόλη, όμως έδειξε μια υποστηρικτική τάση.

Οπως γράψαμε χθες, δεν κατονόμασε κάποιον από τους δύο, όμως έστω και διακριτικά κάνει… σκριν τον Κώστα Σβόλη και αυτό φαίνεται από την παράγραφο που αναφέρει: «Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών καταδεικνύει τον έντονο προβληματισμό της πλειοψηφίας των δημοτών απέναντι στις πολιτικές που ακολουθούνται σήμερα για την κατάσταση που βρίσκεται η πόλη».

Μέρος της ανακοίνωσης της παράταξης αναφέρει: «Η πρόσφατη δημιουργία της νέας πολυσυλλεκτικής ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής μας παράταξης “Πάτρα Σπουδαία και Πάλι” πραγματοποιήθηκε από προοδευτικούς συμπολίτες μας για να δώσει διέξοδο, ανατρέποντας τα σημερινά αρνητικά δεδομένα στην πόλη μας και να φέρει πρόοδο στον τόπο και προκοπή στους συνδημότες μας. Η παράταξη στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές κατάφερε να αποτελέσει την επιλογή πολλών δημοκρατικών πολιτών ευρύτερων δυνάμεων, κατακτώντας ένα σημαντικό 20% του εκλογικού σώματος. Πάραυτα, δεν κατάφερε να αποτελέσει λύση και να επιτύχει τον μεγάλο στόχο της, που ήταν να γίνει η δημοτική αρχή της Πάτρας για την επόμενη πενταετία. Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών καταδεικνύει τον έντονο προβληματισμό της πλειοψηφίας των δημοτών απέναντι στις πολιτικές που ακολουθούνται σήμερα για την κατάσταση που βρίσκεται η πόλη, δίνοντας όμως ταυτόχρονα μια πεντακάθαρη πρωτιά στην πρώτη παράταξη. Οι δημοκρατικοί πολίτες έχουν και κρίση και άποψη για να επιλέξουν την επόμενη Κυριακή το καλύτερο για το μέλλον της πόλης μας. Εχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση τους».

«ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ»
Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνάντησης των στελεχών, όταν έγινε η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ορισμένα μέλη της παράταξης αναφέρθηκαν στο κατά πόσο στηρίχθηκε ο Αϊβαλής προεκλογικά από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν «ενεργό» στη στήριξη του Αϊβαλή, σε σχέση με την κινητοποίηση που έκανε για τον Αλεξόπουλο στη Δυτική Αχαΐα και τον Σκιαδαρέση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ειπώθηκε ότι τα στελέχη του ήταν παντελώς απόντα από όλη την προεκλογική διαδικασία και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Αϊβαλή.

 

 

πηγη:pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *