Ισπανία και Γαλλία δεν υποστηρίζουν τη διακοπή της ευρωπαϊκής βοήθειας προς τα παλαιστινιακά εδάφη

«Δεν μπορούμε να συγχέουμε τη Χαμάς με τον παλαιστινιακό πληθυσμό»…

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ότι η κυβέρνησή του αντιτίθεται στην προτεινόμενη διακοπή της βοήθειας που χορηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στα παλαιστινιακά εδάφη, ενώ το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης πως η Γαλλία δεν υποστηρίζει τη διακοπή της αρωγής που χορηγείται απ’ ευθείας στον παλαιστινιακό λαό.

«Αυτή η συνεργασία πρέπει να συνεχιστεί, δεν μπορούμε να συγχέουμε τη Χαμάς, η οποία βρίσκεται στον κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων της ΕΕ, με τον παλαιστινιακό πληθυσμό ή με την Παλαιστινιακή Αρχή ή με τις οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών στο πεδίο», δήλωσε ο Αλμπάρες σε συνέντευξη του στον ισπανικό ραδιοσταθμό Cadena SER.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα παλαιστινιακά εδάφη θα χρειαστούν πιθανόν περισσότερη βοήθεια στο εγγύς μέλλον μετά την επίθεση της Χαμάς, το Σάββατο, στο Ισραήλ και τον επακόλουθο βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών θα συνεδριάσουν για να συζητήσουν το θέμα το απόγευμα της Τρίτης.

Στο Παρίσι, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η Γαλλία δεν υποστηρίζει τη διακοπή της βοήθειας που λαμβάνουν απ’ ευθείας οι Παλαιστίνιοι.

«Δεν είμαστε υπέρ της αναστολής της βοήθειας που λαμβάνει απ’ ευθείας ο παλαιστινιακός λαός και χθες το κάναμε αυτό σαφές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερε σε δήλωσή του το γαλλικό υπουργείο.

 

 

πηγη:zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *