Λάρισα: Συλλαλητήριο με τρακτέρ από τους πλημμυροπαθείς αγρότες

Απαιτούν άμεση καταγραφή και αποζημίωση που φτάνει το 100%, για όλες τις ζημιές που προκλήθηκαν στους αγρότες, στους επαγγελματίες και στα σπίτια.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με τρακτέρ πραγματοποιούν οι πλημμυροπαθείς αγρότες από την κακοκαιρία στην Θεσσαλία, αυτή την στιγμή στο Κόμβο Πλατυκάμπου, στην Λάρισα.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων της Λάρισας με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, οι επιτροπές πλημμυροπαθών αλλά και συλλογικότητες συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, ελπίζοντας για μια λύση στα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλία, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις.

Απαιτούν άμεση καταγραφή και αποζημίωση που φτάνει το 100%, για όλες τις ζημιές που προκλήθηκαν στους αγρότες, στους επαγγελματίες και στα σπίτια. Ακόμη, θέλουν τη λήψη μέτρων και την κατασκευή έργων προκειμένου να μην ξαναγίνει τέτοια καταστροφή.

Αξιοσημείωτο είναι πως μικτά κλιμάκια του ΕΛΓΑ και της περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών με προτεραιότητα σε ποιμνιοστάσια και αποθηκευμένα προϊόντα.

Η καταγραφή των γεωργικών εκτάσεων είναι πάρα πολύ δύσκολη καθώς πολλά στρέμματα καλλιεργήσιμης γης είναι ακόμα κάτω από το νερό. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στους δήμους Αγιάς και Κιλελέρ στους οποίους ο κάμπος έχει μετατραπεί σε λίμνη με το νερό σε κάποια σημεία να φτάνει τα έξι μέτρα.

 

πηγη:zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *