Νεαρός νοσηλεύεται με λεπτοσπείρωση στο Βόλο

Ο νεαρός βοηθούσε σε εργασίες καθαρισμού μετά την κακοκαιρία και εμφάνισε πυρετό και πονοκέφαλο.

Ένα ακόμα άτομο νοσηλεύεται με λεπτοσπείρωση στο νοσοκομείο του Βόλου, μετά την πρόσφατη κακοκαιρία που άφησε πίσω της νεκρούς και δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στις υποδομές της πόλης.

Ο νεαρός βοηθούσε σε εργασίες καθαρισμού ενός σπιτιού μετά την κακοκαιρία Daniel και λίγες ώρες αργότερα εμφάνισε πυρετό και πονοκέφαλο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πατέρας του νεαρού, ανέφερε ότι βοηθούσε σε εργασίες καθαρισμού που γίνονταν σε φιλικό σπίτι στην Αγριά, φορώντας ωστόσο γαλότσες, γάντια αλλά και προστατευτική μάσκα.

«Δεν μας έδωσαν κάποια εξήγηση πως συνέβη αυτό, γιατί μετά από το καθάρισμα του σπιτιού η μόνη επαφή που είχε ήταν, όπως όλοι μας, με το νερό της βρύσης» σημείωσε ο πατέρας του.

Οι αρχικές εξετάσεις στο νοσοκομείο δεν έδειξαν κάτι, ωστόσο μετά από ανάλυση αίματος ο ασθενής βρέθηκε θετικός στη λεπτοσπείρωση.

«Μαζί με τον πυρετό είχε και πονοκέφαλο και συμπτώματα σαν από κρύωμα. Τη δεύτερη μέρα του πέρασε ο πυρετός και εμφανίστηκε μετά από 3-4 μέρες και μετά πήγαμε σε ιδιώτη γιατρό που δεν εντόπισε κάτι και έτσι πήγαμε στο νοσοκομείο, οι εξετάσεις που του έκαναν δεν έδειξαν κάτι, του έδωσαν αντιβίωση για τρεις ημέρες και μας είπαν ότι αν πάλι ανεβάζει πυρετό, να ξαναπάμε» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «το Σάββατο τελείωσε η αντιβίωση, την Κυριακή του έκαναν εισαγωγή. Την Δευτέρα του πήραν αίμα και το έστειλαν για εξέταση και οι γιατροί μας διαβεβαιώνουν ότι πάει καλά».

Ο πατέρας του νεαρού ευχαρίστησε τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου που έκαναν ό,τι είναι δυνατόν για να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στο παιδί του.

Υπενθυμίζεται ότι η λεπτοσπείρωση είναι μικροβιακή λοίμωξη, η οποία παρατηρείται σε ανθρώπους και ζώα και προκαλείται από τον μικροοργανισμό που ονομάζεται λεπτόσπειρα (Leptospira spp).

«Το υγρό περιβάλλον και η παρουσία οργανικών υλικών συντελούν στην παρατεταμένη επιβίωση του μικροβίου» σημειώνει ο ΕΟΔΥ.

 

 

πηγη:in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *