Κλοπή ελαιόλαδου στη Χαλκιδική: Για υπεξαίρεση κάνει λόγο ο δικηγόρος των παραγωγών

«Εμείς έχουμε την άποψη ότι υπάρχει το αδίκημα της υπεξαίρεσης του λαδιού», τόνισε ο δικηγόρος των παραγωγών

Επιτήδειοι έκλεψαν 37 τόνους ελαιόλαδου από αποθήκες αγροτικού συνεταιρισμού στη Χαλκιδική, με τη ζημία να ξεπερνά τις 370.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος των παραγωγών, Αθανάσιος Γιοβανούδας, μιλώντας στην ΕΡΤ, κάνει λόγο για υπεξαίρεση.

«Επειδή οι εντολείς μου ως ελαιοπαραγωγοί έχουν πείρα, λένε ότι είναι αδιανόητο μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο αυτή η ποσότητα να μεταφερθεί χωρίς να ακούσει κάποιος γείτονας το παραμικρό. Εμείς έχουμε την άποψη ότι υπάρχει το αδίκημα της υπεξαίρεσης του λαδιού. Έχει πουληθεί σε αγνώστους» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Τη Δευτέρα πολλοί ελαιοπαραγωγοί τους οποίους εκπροσωπώ, πήγαν στο συνεταιρισμό να πάρουν λάδι της προηγούμενης σοδειάς που είχαν αποθηκευμένο στον συνεταιρισμό και βρήκαν τις δεξαμενές άδειες», εξήγησε και σημείωσε ότι ο χώρος φυλασσόταν και υπήρχαν και μόνιμοι επιστάτες.

«Την επόμενη μέρα, την Τρίτη, μέλη του Δ. Σ του Συνεταιρισμού κατήγγειλαν ότι το λάδι κλάπηκε εντός Σαββατοκύριακου. Όμως με αυτή τη θέση δεν συμφωνούν οι ελαιοπαραγωγοί, διότι θεωρούν ότι το λάδι μέσω του συνεταιρισμού ή με κάποιο τρόπο άλλο διακινήθηκε στην αγορά και λόγω της ακαρπίας φέτος, δεν μπόρεσαν να καλύψουν την ποσότητα που έλειπε μέσα από το συνεταιρισμό»πρόσθεσε.

«Ο χώρος του συνεταιρισμού είναι μέσα στον οικισμό Πολυγύρου με σπίτια σε πολύ κοντινή απόσταση. Κανένας γείτονας δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό που αν πηγαινοέρχονταν βυτιοφόρα στην περιοχή όλο το Σαββατοκύριακο και κουβαλούσαν τόσους τόνους λάδι θα γίνονται αντιληπτοί από τους γείτονες» συνέχισε ο κ. Γιοβανούδας τονίζοντας ότι υπήρχαν και παλιά καταγγελίες από ελαιοπαραγωγούς ότι υπήρξε και πέρσι αυτό το ίδιο φαινόμενο με λιγότερους τόνους.

 

 

πηγη:zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *