Πρωτοφανής κλοπή 37 τόνων ελαιολάδου στην Χαλκιδική

H ζημιά ξεπερνά τις 370.000 ευρώ – Άγνωστο παραμένει το πώς κατάφεραν να αποσπάσουν μια τέτοια ποσότητα – μαμούθ

Σε καταγγελία για την εξαφάνιση 37 τόνων λαδιού προχώρησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιουργίας στον Πολύγυρο, στη Χαλκιδική, το πρωί της Τρίτης 3 Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό για τα δεδομένα της Ελλάδας, αφού όπως αναφέρεται στην καταγγελία, άγνωστοι εισέβαλαν στον συνεταιρισμό Ελαιουργίας και άρπαξαν όσο περισσότερο λάδι μπορούσαν.

Την ώρα που η τιμή του ελαιολάδου έχει φτάσει στα ύψη, επιτήδειοι βρήκαν τρόπο να αποσπάσουν μια ποσότητα – μαμούθ από την αποθήκες του συνεταιρισμού.

Η καταγγελλόμενη κλοπή, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Συνεταιρισμού Ελαιουργίας Πολυγύρου, πραγματοποιήθηκε στους χώρους που στεγάζεται το απόθεμα του Συνεταιρισμού, όπως και των μελών του.

Τα μέλη του Συνεταιρισμού δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν άδειους τους πάτους των βαρελιών, καθώς η φερόμενη κλοπή αφορά σχεδόν 37 τόνους ελαιόλαδου, με τη ζημιά να ξεπερνά τις 370.000 ευρώ.

Η κλοπή φέρεται να πραγματοποιήθηκε από τον χώρο που φυλάσσουν οι παραγωγοί το λάδι τους. Τα μέλη του Συνεταιρισμού προχώρησαν σε μήνυση, ενώ αργά το μεσημέρι της Τρίτης, άτομα από το Διοικητικό Συμβούλιο του κλήθηκαν να καταθέσουν στην αστυνομία για το περιστατικό, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες. Κάλεσαν, μάλιστα, την ΕΛΑΣ να εξετάσει τις κάμερες της περιοχής.

Το τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου, που έχει αναλάβει την υπόθεση, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ως προς την υπόθεση και τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η φερόμενη κλοπή. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος που αφαιρέθηκαν οι τόνοι λαδιού.

 

 

πηγη:zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *