Σκουρλέτης: Ολέθριο να μην γίνει συνέδριο – Κοροϊδία το «πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας» του Κασσελάκη

Ως κρίσιμο σταθμό στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετεί το συνέδριο του κόμματος ο Πάνος Σκουρλέτης που κατηγόρησε την πλευρά Κασσελάκη ότι θέλει να το αποφύγει

Νέα πυρά κατά της πλευράς Κασσελάκη, εξαπέλυσε ο Πάνος Σκουρλέτης, που επιμένει στη σύγκλιση των οργάνων για να παρθούν κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις. Ο ίδιος χαρακτήρισε ολέθριο το να μη γίνει συνέδριο όπως κατά τα λεγόμενά του υποστηρίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται κοντά στον νέο πρόεδρο σημειώνοντας ότι δεν έχει παρθεί ποτέ απόφαση για ένα προεδροκεντρικό και προσωποπαγές κόμμα και είναι επείγον να συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία.

Ακόμα χαρακτήρισε ως κοροϊδία το «πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας» που είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και μεταπολιτική το «αδιαμεσολάβητα», καθώς «δεν μπορούμε να λέμε στον κόσμο πάρε τον ΣΥΡΖΙΑ στα χέρια σου και έλα να ψηφίσεις, να τον κοροϊδεύουμε ότι αυτός καθορίζει τις τύχες του κόμματος και να του αρνούμαστε να συμμετέχει σε ζητήματα καθημερινής πολιτικής έστω και δια οργάνων».

«Δεν αντιλαμβάνομαι στην πράξη το «αδιαμεσολάβητα». Έχει άλλου είδους στοιχεία μεταπολιτικής και μεταδημοκρατίας» συμπλήρωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Με την ανάδειξη Κασσελάκη λύθηκαν τα προβλήματα;
Ειδικότερα ο κ. Σκουρλέτης έστρεψε τα βέλη του στον Νίκο Παππά σημειώνοντας μιλώντας στο OPEN: «Απορώ με την ευκολία που κεντρικά πολιτικά στελέχη – αναφέρατε τον Νίκο Παππά – λένε «τι να κάνουμε; ας μην κάνουμε συνέδριο». Θεωρούμε ότι με την ανάδειξη Κασσελάκη λύθηκαν τα προβλήματα; Δεν υπάρχουν τρέχοντα ζητήματα; Η πολιτική γραμματεία πρέπει να τοποθετηθεί σε θέματα πολιτικών κατευθύνσεων».

Ο Αλέξης Τσίπρας όφειλε να μην επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ονόματός του

Σχολιάζοντας, δε, τις «χρεώσεις κρίσιμων θέσεων μέσω ανακοινώσεων του γραφείου τύπου και χωρίς να συζητήσουμε», ο Πάνος Σκουρλέτης είπε «αυτά δεν είναι ούτε στις παραδόσεις ούτε συνάδουν με δημοκρατική λειτουργία».

Κραυγή αγωνίας για τη ριζοσπαστική και ανανεωτική αριστερά
Αναφερόμενος στην πανελλαδική συζήτηση των μελών της «Ομπρέλας» το Σαββατοκύριακο, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «κατατέθηκε η αγωνία για την προοπτική του τόπου. Αν έβαζα τίτλο θα ήταν «κραυγή αγωνίας για την ριζοσπαστική και ανανεωτική αριστερά»».

«Εκείνο που οι περισσότεροι συμφώνησαν ήταν ότι πρέπει να συγκλιθούν τα όργανα, πρέπει να γίνει το συνέδριο στην ώρα του και μέσα από ψύχραιμη θεώρηση προέκυψε το ερώτημα ποιο είναι το μέλλον αυτού του χώρου. Υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις για έναν μετασχηματισμό – λέγεται – του χώρου σε μια δημοκρατική παράταξη. Αυτό δεν ήταν κανενός εντολή και ούτε το συμφωνήσαμε πριν από έναν χρόνο» συμπλήρωσε ο Πάνος Σκουρλέτης

Πυρά κατά Τσίπρα
Στην ερώτηση, τέλος, για το αν πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «σωστά με βάση τις υποψηφιότητες επέλεξε να μην τοποθετηθεί πριν τις εκλογές αλλά δεν θεωρώ σωστό ότι επέτρεψε να μιλήσει για τα γεγονότα με διαρροές και μετά τις εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας όφειλε να μην επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ονόματός του»

 

 

πηγη:in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *