ΕΛΑΣ: Η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση κατά της πειρατείας – Συλλήψεις και ξέπλυμα εκατομμυρίων

Σε πολλές περιοχές της χώρας, πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση που έγινε ποτέ κατά της πειρατείας, με πλήθος συλλήψεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στα ευρήματα είναι μεγάλα χρηματικά ποσά, πλήθος ψηφιακών παράνομων συσκευών, παράνομα λογισμικά, μεταφορικά μέσα, πλήρεις κατάλογοι πελατολογίων παράνομων συνδρομητών τελικών απλών χρηστών σε όλη την Ελλάδα και ολόκληρη μεθοδολογία για το ξέπλυμα του χρήματος.

Η δομή του κυκλώματος προσομοιάζει ακριβώς σε κακουργηματική πυραμιδική εγκληματική οργάνωση. Έχει αρχηγό, υπαρχηγούς, πλήθος μεταπωλητών και με μία διαρκή δομημένη δράση σε όλη την επικράτεια με πολλά εκατομμύρια παράνομα έσοδα όλα αυτά τα χρόνια που προσομοιάζουν μεγάλα καρτέλ ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, ενώ αναμένονται και ανακοινώσεις με λεπτομέρειες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν πια και χιλιάδες τελικοί χρήστες σε όλη την επικράτεια που φέρονται να είναι καταχωρημένοι ως πελάτες στις λίστες του κυκλώματος και αποτελούσαν τους χρηματοδότες αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, τροφοδοτώντας με μηνιαίες συνδρομές αυτές τις παράνομες δραστηριότητες.

Μπορεί τα παράνομα συνδρομητικά μηνιαία αντίτιμα των δέκα και είκοσι ευρώ να ακούγονται μικρά, αλλά σύμφωνα με πηγές οικονομικών παραγόντων, αθροιστικά ετησίως αποτελούν διαφυγόντα έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για το κράτος, για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και φυσικά για τις μελλοντικές επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας.

Περισσότερα μέτρα χρειάζονται από την Πολιτεία για την εξάλειψη του φαινομένου αυτού όπως έχουν λάβει χώρα σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Γερμανία και η Ιταλία όπου οι χρήστες λαμβάνουν πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για χρήση πειρατικής τηλεόρασης.

 

 

πηγη:cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *