Στέφανος Κασσελάκης: Πίσω από τις γραμμές μιας συνέντευξης

Τα πρώτα μηνύματα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Η ακτινογραφία της πρώτης συνέντευξης του Στέφανου Κασσελάκη ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Star γεννάει ερωτήματα και δίνει και τις πρώτες απαντήσεις, κάτω από την πίεση της πρώτης εβδομάδας που ο 35χρονος εγκαταστάθηκε στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου και επισκέφθηκε διαδοχικά την Βουλή.

Εδώ εντοπίζει κανείς επαναλαμβανόμενες θετικές του αναφορές στον Πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος Σωκράτη Φάμελλο ενώ αχνοφαίνεται ένα νέο σχήμα- θα δείξει πόσο θα πετύχει –όπου ο Φάμελλος θα έχει την βασική επιστασία του «ΣΥΡΙΖΑ Βουλής» ενώ ο νέος Πρόεδρος θα φέρει την ΚΟ – όπως είπε στην κοινωνία.

Εκκρεμεί βέβαια, την άλλη εβδομάδα ο ανασχηματισμός των νέων τομεαρχών αλλά και ο νέος ρόλος του Παύλου Πολάκη που σκοντάφτει σε εσωτερικές αντιδράσεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε δε στην κυρία Μάρα Ζαχαρέα, τουλάχιστον τέσσερις φορές τον όρο «πατριωτική σύγχρονη Αριστερά» και σε σύνδεση με τις κόκκινες γραμμές που επανέλαβε για τα ελληνοτουρκικά – πως η χώρα διαπραγματεύεται μόνον την Υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ- φαίνεται πως κινείται σε μια γραμμή Τσίπρα.

Σε συνάρτηση δε με την θέση του πως για το Κυπριακό υπάρχει η ανάγκη επανεκκίνησης των συνομιλιών για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο πλαίσιο των Αποφάσεων του ΟΗΕ, από εκεί που διεκόπησαν στον Κραν Μοντανά είναι προφανής η πλεύση του.

Αυτό το τελευταίο δεν το είπε στο Star αλλά κατά την πρόσφατη επικοινωνία του με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου. Πάμε στα ολίγον εσωτερικά.

Το επικείμενο συνέδριο του κόμματος είναι να γίνει τον Νοέμβριο και μάλιστα είναι συλλογική απόφαση. Πολλές μεριές το θέλουν, όπως ο βασικός κορμός του μπλοκ της μειοψηφίας αλλά και τάσεις όπως η ΡΕΝΕ. Ο Κασσελάκης το άφησε ολίγον στις καλένδες λέγοντας πως θα συνεδριάσουν τα όργανα «και θα δούμε».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε τουλάχιστον τέσσερις φορές τον όρο «πατριωτική σύγχρονη Αριστερά»

Επιβεβαιώνοντας πως ζυγίζει ακόμη την όλη απόφαση αφού προφανώς δεν θέλει να πάει σε ένα συνέδριο με ανοιχτούς λογαριασμούς και μέτωπα αλλά να επιχειρήσει να ελέγξει ως έναν βαθμό τον συσχετισμό. Θα φέρει είπε νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το κόμμα, αν και αυτό το λένε πάντα οι νέοι πρόεδροι όλων των κομμάτων ενώ προσέθεσε πως μεγάλο μέρος της Πολιτικής θα παράγουν τα τμήματα της ΚΕ του κόμματος και με ενεργό συμμετοχή των Οργανώσεων Μελών.

Για το θινκ τανκ –που προσφάτως αποχώρησε με σκληρή κριτική ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας- δεν έκανε κουβέντα αλλά και δεν ερωτήθηκε. Αποσαφήνισε πως δεν θα ταχθεί με την αναθεώρηση του άρθρου 16 και θέλει δημόσια ΑΕΙ και με συμππράξεις με ξένα.

Κριτίκαρε ως έναν βαθμό την επενδυτική βαθμίδα της χώρας ως αποκρυστάλλωμα φτωχοποίησης των ελλήνων πολιτών ενώ έκανε σαφή αναφορά στο κοινωνικό κράτος και στις τομές του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα. Τώρα ο Κασσελάκης ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Κύπρο στο πρώτο του ταξίδι- θα τον συνοδέψει ο έμπειρος διπλωματικός σύμβουλος και του Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης ενώ την άλλη εβδομάδα θα ανασχηματίσει το κόμμα στην Βουλή και θα βάλει πιθανώς και συνεδρίαση της ΠΓ όπως πιέζουν οι παλιοί. Τα χαρτιά θα ανοίξουν σχετικά γρήγορα για συμμάχους και αντιπάλους ενώ το σαββατοκύριακο θα υπάρξει η πρώτη συντονισμένη συνεδρίαση της Ομπρέλας αλλά και άλλων στελεχών για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

 

 

πηγη:in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *