Εκλογές 2023 – Παναγιώτης Λαζαράτος για νομικά «τερτίπια» Κασιδιάρη: συνδυασμός ανεξάρτητων είναι κόμμα

Ηχηρές απαντήσεις στον ναζιστή Ηλία Κασιδιάρη δίνουν ο ένας μετά τον άλλον οι ακαδημαϊκοι, αποκαλύπτοντας όλα τα νομικά τερτίπια που προσπαθεί να κάνει ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης ώστε να υπερπηδήσει τον πρόσφατο νόμο που βάζει μπλόκο στην κάθοδο εγκληματικών οργανώσεων για την κάθοδο τους στις εκλογές.

Ο Παναγιώτης Λαζαράτος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, μίλησε στον ΑΝΤ1 αναφορικά με την πρόθεση Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές του Ιουνίου, ενταγμένος σε συνασπισμό ανεξάρτητων υποψηφίων βουλευτών σε όλη την Ελλάδα, υπό το όνομα «Έλληνες», όπως ήταν το κόμμα του.

«Στις εκλογές μπορεί να κατέβει ένα κόμμα, ένας συνασπισμός κομμάτων, ένας ανεξάρτητος υποψήφιος ή ένας συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων. Ο κ. Κασιδιάρης είπε ότι θα κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος, αλλά και ενταγμένος σε συνασπισμό ανεξάρτητων υποψηφίων. Ο συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων είναι κόμμα», αποσαφήνισε ο κ. Λαζαράτος, αναδεικνύοντας πως ουσιαστικά θα επαναληφθεί το μπλόκο του Αρείου Πάγου για την κάθοδο στις εκλογές.

Όπως διευκρίνισε, «Η προηγούμενη απόφαση του Αρείου Πάγου, η 8/2023 προβλέπει τέτοιο ενδεχόμενο, έχει αντιμετωπίσει το θέμα στην ουσία του παρεμπιμπτόντως και δεν θα μπορέσει έτσι να κατέβει στις εκλογές. Βέβαια, θα υπάρξει νέα διαδικασία από την αρχή και νέα απόφαση, αλλά υπάρχει το προηγούμενο αυτό».

«Ως ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής μπορεί να κατέβει στις εκλογές. Χρειάζεται μια σειρά από αιτιολογίες ότι ο συνασπισμός ανεξάρτητων υποψηφίων μπορεί να λειτουργήσει ως κόμμα και επομένως να επηρεάσει κοινοβουλευτικά και νομοθετικά την Δημοκρατία ή ότι ο κ. Κασιδιάρης θα είναι ο επικεφαλής του», επεσήμανε ο κ. Λαζαράτος.

πηγη:tomanifesto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *